Mustafa Saffet Kültür Merkezi (MSKM)

• 331 Kişilik Tiyatro Sahnesi (Halit Akçatepe Sahnesi),
  • 110 Kişilik Konferans Salonu (İnal Aydınoğlu Konferans Salonu),
  • 100 Kişilik Çocuk Tiyatro Sahnesi (Adile Naşit Çocuk Sahnesi),
  • 500 Kişilik Çok Amaçlı Etkinlik Salonu,
  • Spor Salonu,
  • Pilates Ve Yoga Salonu,
  • Dans Stüdyosu,
  • 12 Adet Sanat Eğitim Dersliği,
  • Müzik Prova Salonu,
  • Sanat Galerisi (Galeri MSKM)
  • Çocuk Oyun Alanı,
  • Kitap Cafe,
  • Kafeterya
  • 25’er Kişi Kapasiteli 2 Adet Toplantı Odasından Oluşmaktadır.

Kültür Merkezimiz, haftanın 7 günü 10.00 - 22.00 saatleri arasında hizmet vermektedir. Her hafta düzenli aralıklarla yapılan yetişkin ve çocuk tiyatroları, konserler, çocuk sinemaları, seminerler, söyleşiler, atölyeler, sanat eğitimleri, kurslar ve sergiler sayesinde, kültür merkezimiz her hafta yaklaşık 4.000 ila 5.000 vatandaşımıza ulaşmaktadır.

SANAT FAALİYETLERİ:

• Konser
  • Tiyatro
  • Çocuk Tiyatrosu
  • Çocuk Sineması
  • Galeri MSKM (Sergi - Atölye)
  • Kitap Cafe (Söyleşi-İmza Programları)

SEMİNERLER:

• Sağlık Seminerleri
  • Kişisel Gelişim Seminerleri
  • Kariyer Planlama Seminerleri
  • Panel – Söyleşi Programları (Edebiyat, Felsefe, Tarih, Siyaset, vb.)

Etkinliklerden faydalanabilmenin koşulları;

• Etkinlik biletlerinizi, her etkinliğin 5 gün öncesinde internet sitesinden ön rezervasyon yaptırarak veya direkt olarak MSKM Gişe’den temin edebilirsiniz. (Gişe haftanın her günü 10.00 – 20.00 saatleri arasında açıktır.)
  • Etkinliklerin tanıtımlarını Ataşehir Belediyesi’ne ait resmi web sitelerinden, sosyal medya hesaplarından, aylık olarak çıkan “Ataşehir’de Kültür & Sanat” etkinlik kitapçığı ve “Ataşehir Ekspres” dergisinden takip edebilirsiniz.

SANAT EĞİTİMLERİ

• Çocuk Sanat Eğitimleri (Gitar, Bağlama, Bale, Keman, Piyano, Resim, Modern Dans, Halk Dansları, Şan, Perküsyon, Temel Müzik Eğitimi, Drama, Müzikal Tiyatro)
  • Çocuk Atölyeleri (Masal Anlatım, Kukla Yapım, vb.)
  • Yetişkin Atölyeleri (Yaratıcı Yazarlık, Şiir, Sinema, vb.)
  • Yetişkin Sanat Eğitimleri (TSM- THM Koroları, Drama, Resim, Gitar, Bağlama, Modern Dans ve Halk Dansları)

Sanat eğitimlerinden faydalanabilmenin koşulları;

• Yaz ve Kış Sezonu olarak iki farklı döneme ayrılan sanat eğitimi kayıtları, her dönemin başında MSKM Öğrenci İşleri’nden yaptırılabilmektedir.
  • Kayıtlar ve ders detayları ile ilgili bilgileri (içerik, yaş sınırı, vb.) Ataşehir Belediyesi’ne ait web sitelerden ve sosyal medya hesaplarından takip edebilirsiniz.

SPOR:

• Fitness
  • Pilates – Yoga – Zumba

Spor aktivitelerinden faydalanabilmenin koşulları

• MSKM’de bulunan Spor Salonu 4 aylık periyodlar halinde hizmet vermektedir. Kayıt olan her kişi 4 ay süresince Spor Salonu’nda yapılan tüm aktivitelerden faydalanabilmektedir.

Dönemler;

Ocak – Şubat – Mart – Nisan

Mayıs – Haziran – Temmuz – Ağustos

Eylül – Ekim – Kasım – Aralık

Aylarını kapsayacak şekilde düzenlenmektedir. Her dönemin başında MSKM Spor Salonu Danışma biriminden kayıtlar yaptırılabilmektedir.

• Pilates – Yoga – Zumba kayıtları ise Sanat Eğitimleri kayıtları ile birlikte, belirli dönemlerde MSKM Öğrenci İşleri’nden yaptırılabilmektedir.

KİTAP CAFE:

• Kitaplık (6.000 Kitap)
  • Okuma ve Ders Çalışma Alanı
  • Atölyeler
  • Söyleşiler
  • İmza Günleri

ADRES: Örnek Mah. Şehit Cahar Dudayev Cad. No: 111

TELEFON: 0216 570 50 00 (Danışma: 2200 – 2201 - Gişe: 2202)