Aktif Etkinlikler
Bilet almak istediğiniz etkinlik kategorisini seçiniz.
“Lineer yanılsama. Oysa belirsizlik dünyadaki tek sabit. Her şey iç içe. Geçmiş, şimdi ve gelecek inatla süren bir yanılsama…” Diyor Umut. Döne döne tutunmaya çalıştığı bir dünyada. Belki dünya onun etrafında dönüyor belki de o sadece kendi içinde.
“Lineer yanılsama. Oysa belirsizlik dünyadaki tek sabit. Her şey iç içe. Geçmiş, şimdi ve gelecek inatla süren bir yanılsama…” Diyor Umut. Döne döne tutunmaya çalıştığı bir dünyada. Belki dünya onun etrafında dönüyor belki de o sadece kendi içinde. Ama yerinde durmayan bir şeyler olduğu kesin. Ve bir şeylerin kesinlikle yerinden oynaması gerektiği. Umut Ali’yle birlikte İstanbul’dan Berlin’e taşınır; bu birçok şeyin bitişi, başlangıcı ya da en azından değişmesi demektir onun için. Ama beklediği gibi olmaz. Planladığı gibi içkiyi bırakamaz, Ali’yle kurdukları dünya gitgide dağılır. Çocukluğundan beri “düzeltilmesi gereken biri” gibi hissetmesine sebep olan kopukluk hissi gitgide artar. Baktığı yerde aynı şeyi görmediği, aynı şeyi duymadığı insanlarla bir arada olmanın yarattığı kopukluk… Umut’un oyun boyunca yolculuğu; etrafındaki dünyanın akışını durduracak, dahası yönünü değiştirecek bir hale dönüşür. Umut kendi gerçekliğini hatırlamaya çalışır, bu kaosun içinde kaybolmaz; aksine bu garipliğin farkındadır ve bunu durdurmanın zamanı gelmiştir. Çocukluğundan beri eline tutuşturulan ilaçların, terapilerin, bir takım ‘an’a tutunma çabalarının nasıl bir tuzak olduğunu fark eder. Hep iyileştirilmesi, hep düzeltilmesi gereken bir zihin olarak görüldüğünün farkındadır. Biz de Umut’la birlikte belirsizliğe bir adım atabilirsek belki de orada bir yerlerde bulacağımız şey kendimizden esirgediğimiz bir ıssızlıktır. Etrafımızda dönüp duran dünya, bir takım yetişilmesi gereken hayatlar, bizi normalize etmeye çalışan kurumlar, insanlar, bağlar... Ve her şeyin ortasında duran biz. UMUT: “Hem nereye gideceğimizi bilmiyoruz hem de geç kalıp kalmadığımızı…
Yazan : Ebru Nihan Celkan
Yöneten : Nagihan Gürkan
Oyuncular : Berfu Öngören, Uğur Karabulut, Bora Çınar
Müzik Tasarım : Başar Ünder
Koreografi : Salih Usta (Hareket Tasarımı)
Dekor Tasarım : Burak Etöz
Kostüm Tasarım : Meltem Çakmak
Işık Tasarım : Utku Kara
Tarih : 17 Aralık Çarşamba
Süre : Tek perde / 75-80 Dk.
Saat : 20.30
Yaş Sınırı : 13 yaş ve üzeri
Yer : Mustafa Saffet Kültür Merkez
Ücretli - biletli
► Etkinlik biletlerini, haftanın her günü web sitemiz kultursanat.atasehir.bel.tr adresinden üzerinden kare kod (QR kod) ile elektronik bilet alınarak katılınacaktır.
► Çocuk oyunları için artık tek bir fiyatlandırma sistemimiz bulunmaktadır ve bilet fiyatı 50 TL olarak belirlenmiştir. Bir yetişkin, 2 çocuk olarak bilet alma kotası bulunmaktadır.
►Yetişkin oyun ve etkinliklerinde ise bilet fiyatı 100 TL olarak belirlenmiştir. Etkinlikler için bilet alma kotası kişi başı 2 bilet ile sınırlıdır. (Belediyenin kendi düzenlediği etkinlikler için geçerlidir.)
► Etkinliklerimizde yaş sınırı uygulaması vardır. (Yaş sınırı ile ilgili detay, tanıtım materyallerimizde ve biletlerimizde yer almaktadır.)
►İnternet üzerinden yapılan tüm biletleme işlemlerinde, etkinliğe katılacak kişilerin T.C. No ve doğum tarihlerini girmeleri zorunludur. Ayrıca, herhangi bir etkinlik için tek bir T.C. no ile birden çok bilet satışı yapılamaz.
►Bilet alımı gerçekleştiren kullanıcılara, aldıkları biletler e-bilet olarak GSM numaralarına gönderilecektir. Bilet almak isteyen tüm kullanıcılar için, sistemde yeniden üyelik oluşturmak gerekmektedir. Eski bilet sistemindeki üyelikler, T.C. ve GSM no doğrulaması yapılmadığı için yeni sisteme aktarılamamaktadır. Bu nedenle eski üyelerin yeniden kayıt olmaları gerekmektedir.
► Etkinlik girişinde QR kod olarak gelen biletinizi göstererek bilet kontrolü yapıldıktan sonra biletinizde yer alan koltuk numarasına göre oturmanız gereklidir. Bileti olmayan izleyicilerimiz salona alınmayacaktır.
► Etkinlik başlamadan en geç 15 dakika önce tüm izleyicilerimizin salondaki yerlerini almaları gerekmektedir.
► Etkinlik başladıktan sonra gelen biletli izleyicilerimiz salona alınmaz. (Varsa 2. perdede salonda yerlerini alabilirler.)
► Yasalar gereği kapalı alanlarda sigara içilmesi yasak olduğundan, kültür merkezlerimiz için de bu uygulama geçerlidir.
► Tüm etkinlik salonlarına yiyecek ve içecekle girmek kesinlikle yasaktır.
► Etkinlik süresince cep telefonlarının ve tüm elektronik cihazların kapalı tutulması, fotoğraf - video kaydı alınmaması ve acil durumlar dışında salondan dışarı çıkılmaması önemle rica olunur.
►Acil durumlar dışında etkinlik sonuna kadar salondan çıkılmaması önemle rica olunur.
►Etkinlik alanlarından ayrılırken öncelik yaşlı, engelli ve çıkışa yakın kişilere izin verilmelidir.
►Ücretsiz İki farklı etkinlik için elektronik bilet almasına rağmen qr kod kontrolünde iki defa gelmediği sistem tarafından tespit edilen izleyicinin bir hafta (7 gün) etkinliğe bilet alması kısıtlanacaktır.
► Programda belirtilen "Özel Organizasyon" “ Konuk Yapımlar” ifadesi, Ataşehir Belediyesi'nin salon tahsis protokolü kapsamında gerçekleştirdiği salon kiralama etkinlikleridir.