Etkinlik Afişi
Söyleşi

Sinema Konuşmaları

“Gündüz Apollon Gece Athena” Film Gösterimi ve Emine Yıldırım ile Söyleşi Ataşehir Belediyesi Kültür Müdürlüğü’nün yıllardır sürdürdüğü “Sinema Konuşmaları”, 2026 sezonunun Mart ayında izleyicisini yine film ve söyleşiyi bir araya getiren özel bir akşamda buluşturuyor.

7 ve üzeri yaş grupları için

Etkinlik Detayı

SİNEMA KONUŞMALARI
“Gündüz Apollon Gece Athena” Film Gösterimi ve Emine Yıldırım ile Söyleşi
Ataşehir Belediyesi Kültür Müdürlüğü’nün yıllardır sürdürdüğü “Sinema Konuşmaları”, 2026 sezonunun Mart ayında izleyicisini yine film ve söyleşiyi bir araya getiren özel bir akşamda buluşturuyor. Bu ayın konuğu, yönetmen Emine Yıldırım; konuşacağımız film ise Gündüz Apollon Gece Athena.
Film, yetimhanede büyümüş, içine kapanık bir kadın olan Defne’nin, geçirdiği bir kazanın ardından hayaletlerle iletişim kurmaya başlamasıyla gelişen fantastik hikâyesini anlatıyor. Defne, bu sıra dışı yeteneğini annesinin hayaletini bulmak için kullanmaya karar verir. Yolculuğu, Antik Side’de karşılaştığı talepkâr hayaletlerle birlikte beklenmedik bir serüvene dönüşür. Gerçek ile hayalin, geçmiş ile bugünün iç içe geçtiği film; kimlik, hafıza ve aidiyet üzerine katmanlı bir anlatı sunuyor.
Gösterimin ardından gerçekleşecek söyleşide, filmin yaratım süreci ve arka planı üzerine yönetmen Emine Yıldırım ile keyifli bir sohbet izleyicileri bekliyor.
Yönetmen: Emine Yıldırım
Süre: 1 saat 52 dakika
Yer: Mustafa Saffet Kültür Merkezi – Halit Akçatepe Sahnesi
Tarih: 12 Mart Perşembe
Saat: 20.30
Gösterim ve söyleşi ücretsizdir.

Seanslar

12
Mart
20:30
Sinema Konuşmaları
Mekan: Mustafa Saffet Kültür Merkezi / MSKM - Halit Akçatepe Sahnesi (Haritada Göster)
Biletsiz Etkinlik

Önemli Notlar

Etkinlik biletlerini, haftanın her günü web sitemiz kultursanat.atasehir.bel.tr adresinden üzerinden kare kod (QR kod) ile elektronik bilet alınarak katılınacaktır.

Çocuk oyunları için artık tek bir fiyatlandırma sistemimiz bulunmaktadır ve bilet fiyatı 50 TL olarak belirlenmiştir. Bir yetişkin, 2 çocuk olarak bilet alma kotası bulunmaktadır.

Yetişkin oyun ve etkinliklerinde ise bilet fiyatı 100 TL olarak belirlenmiştir. Etkinlikler için bilet alma kotası kişi başı 2 bilet ile sınırlıdır. (Belediyenin kendi düzenlediği etkinlikler için geçerlidir.)

Etkinliklerimizde yaş sınırı uygulaması vardır. (Yaş sınırı ile ilgili detay, tanıtım materyallerimizde ve biletlerimizde yer almaktadır.)

İnternet üzerinden yapılan tüm biletleme işlemlerinde, etkinliğe katılacak kişilerin T.C. No ve doğum tarihlerini girmeleri zorunludur. Ayrıca, herhangi bir etkinlik için tek bir T.C. no ile birden çok bilet satışı yapılamaz.

Bilet alımı gerçekleştiren kullanıcılara, aldıkları biletler e-bilet olarak GSM numaralarına gönderilecektir. Bilet almak isteyen tüm kullanıcılar için, sistemde yeniden üyelik oluşturmak gerekmektedir. Eski bilet sistemindeki üyelikler, T.C. ve GSM no doğrulaması yapılmadığı için yeni sisteme aktarılamamaktadır. Bu nedenle eski üyelerin yeniden kayıt olmaları gerekmektedir.

Etkinlik girişinde QR kod olarak gelen biletinizi göstererek bilet kontrolü yapıldıktan sonra biletinizde yer alan koltuk numarasına göre oturmanız gereklidir. Bileti olmayan izleyicilerimiz salona alınmayacaktır.

Etkinlik başlamadan en geç 15 dakika önce tüm izleyicilerimizin salondaki yerlerini almaları gerekmektedir.

Etkinlik başladıktan sonra gelen biletli izleyicilerimiz salona alınmaz. (Varsa 2. perdede salonda yerlerini alabilirler.)

Yasalar gereği kapalı alanlarda sigara içilmesi yasak olduğundan, kültür merkezlerimiz için de bu uygulama geçerlidir.

Tüm etkinlik salonlarına yiyecek ve içecekle girmek kesinlikle yasaktır.

Etkinlik süresince cep telefonlarının ve tüm elektronik cihazların kapalı tutulması, fotoğraf - video kaydı alınmaması ve acil durumlar dışında salondan dışarı çıkılmaması önemle rica olunur.

Acil durumlar dışında etkinlik sonuna kadar salondan çıkılmaması önemle rica olunur.

Etkinlik alanlarından ayrılırken öncelik yaşlı, engelli ve çıkışa yakın kişilere izin verilmelidir.

Ücretsiz İki farklı etkinlik için elektronik bilet almasına rağmen qr kod kontrolünde iki defa gelmediği sistem tarafından tespit edilen izleyicinin bir hafta (7 gün) etkinliğe bilet alması kısıtlanacaktır.

Programda belirtilen "Özel Organizasyon" “ Konuk Yapımlar” ifadesi, Ataşehir Belediyesi'nin salon tahsis protokolü kapsamında gerçekleştirdiği salon kiralama etkinlikleridir.

Diğer Etkinlikler

Tüm Etkinlikler
Sergi
Görünenin Ötesinde
Detay
Yetişkin Tiyatrosu
Peruz Hanım
Detay
Yetişkin Tiyatrosu
Ebedi Barış
Detay
Söyleşi
Sinema Konuşmaları
Detay
Sinema
Kuzular Firarda – Uzay Parkı
Detay
Biletler Tükendi
Atölye Çalışmaları
Ahşap Boyama Atölyesi
Detay
Biletler Tükendi
Atölye Çalışmaları
3d Tasarım Atölyesi 
Detay
Konser
Ses Ve Sözle İçsel Yolculuk 
Detay
Çocuk Tiyatrosu
Ağacın Ahı
Detay
Çocuk Tiyatrosu
Sevdalı Bulut
Detay