BANA BİR AKIL LAZIM

Saat : 20.00
Yaş Sınırı : 7 yaş ve üzeri Yer : MSKM

Tiyatro Lotus
Başkarakterimiz olan Mustafa, kırklı yaşlardadır. Yıllar önce ilk kez göğüsten yukarı çekilmiş bir fotoğrafından
gördüğü babasına benzemektedir. Ya da benzediğini düşünmektedir. Aslında benzemeyi istemektedir.
Babası boylu posludur, aynı onun gibi…(!) Mustafa’nın çocukluğundan beri alışageldiği hayatı bir amcanın
elinde başka bir fotoğrafla çıkagelmesiyle değişir.
Amca onu bulabilmek için çok uğraşmıştır ama sonunda bulmuştur. Ve amcanın ona anlatacakları vardır.
Mustafa’nın hayatına dair bir sırdan bahsetmelidir. Bunca yolu da o yüzden gelmiştir. Fakat önce usulen
kendini bir hatırlatması gereklidir. Elinde bir fotoğrafla çıkagelen bu amca Mustafa’yı şaşırtmış, aklını
karıştırmış, geçmişte kalmış belki de unutayazmış olduğu anılarının su yüzüne çıkmasına sebep olmuştur.
Amcanın Mustafa’ya kendini hatırlatması için söylediği her söz, Mustafa’nın çocukluğuna dair anılara sürükler
onu ve Mustafa bu anıları, belki de bir hayatı seyirciyle paylaşmadan edemeyecektir.
Yazan ve yöneten : Sabahattin Yakut
Yardımcı Yönetmen : Gülay Şenyüzlü Kırantepe