ŞİRİN PANCAROĞLU

ŞİRİN PANCAROĞLU

9 Mart Cumartesi 20.30

Türk Arpı

Türk müziğini ve estetik zenginliğini arp ile dünyaya taşımak, Türk müziği geleneğini arp sanatının evrensel diliyle ifade etmek amacıyla hayata geçen Türk Arpı Projesi, olgunlaşma yılında daha çok ülkeye, müzisyene, müziksevere ve müzik kurumuna ulaşmak için dünyaya uzanıyor. Türk Arpı Projesi, arp sanatçısı Şirin Pancaroğlu’nun çalışmalarını Türk müziği odağında yoğunlaştırması ile tohumlarını attığı, Türk müziğinin kadim geleneklerinin günümüze ve dünyaya taşınması, Türk notalarının dünya müzisyenlerinin icrasıyla buluşması hayaliyle büyüyen bir harekettir. Projenin beslendiği ve temellendiği iki dayanak noktası var: Türk müziği ve geleneğinin evrensel bir dil ve ifadeye kavuşması ve coğrafyamızın kadim kültüründe var olan ancak günümüzde kaybolmuş antik bir arp türü “çeng”in modern zamanda yeniden hayat bulması… Bu amaçla, çengin hatırasını günümüzün arp çalgısı üzerinde yaşatarak, Türk müziğinin müzikal üslup ve duygusal derinliklerini yansıtan bir nota koleksiyonu oluşturulması ve bu koleksiyonun dünyada ses bulmasının, sesinin çoğalmasının sağlanması projenin hareket yoludur.

Yaş sınırı: 9+