ANADOLU QUARTET

13.03.2024 Çarşamba 20:30

ANADOLU QUARTET

13 Mart Çarşamba 20.30

Anadolu halklarının sözlere ihtiyacı olmayan müziklerini alışılagelmişin dışında bir üslup ile yorumlayan Anadolu Quartet 2008 yılında Ahmet Tirgil tarafından kuruldu. Oda müziği formundaki repertuvarında; Âşık Veysel’den Aram Tigran’a, Gomidas’tan Neşet Ertaş’a uzanan halk ozanlarının eserleri, Anadolu halklarının anonim ezgileri, etnik dünya müzikleri ve film müzikleri yer alıyor. Seslendirdikleri eserlerin düzenlemeleri de yapan Anadolu Quartet bugüne değin, Metin-Kemal Kahraman, Mehmet Atlı, Tara Jaff, Şerko Kaniwar, Siavash Shahani ve Sakina Teyna gibi sanatçılarla aynı sahneyi paylaşarak izleyenleri farklı formlarla etkilemeyi başarıyor. Aynı zamanda konser programları içerisinde zaman zaman emprovizasyonlara yer veren Anadolu Quartet gerçekleştirdikleri performanslarla dikkatleri üzerine çekiyor.

Yaş sınırı: 9+